Poľský bigos
2004-02-17- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty, 1 kg rôznych druhov mäsa a údenín (čo najviac druhov), 50 g sušených húb, 5 sušených sliviek, 1 cibuľu, 2 dl červeného vína, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, nové korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu, pokrájané sušené slivky, huby a korenie. Udusené, alebo upečené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme ku kapuste. Podlejeme vínom a ešte chvíľu varíme. Hotové jedlo musí byť husté - z minimálnym obsahom tekutiny. Bigos sa pripravuje naraz na 4 dni. Štvrtý deň bude chuťovo najlepší. Podávame s chlebom alebo pečivom.