Poľský bigos

2004-02-17

Ingrediencie

  • 1 kg kyslej kapusty, 1 kg rôznych druhov mäsa a údenín (čo najviac druhov), 50 g sušených húb, 5 sušených sliviek, 1 cibuľu, 2 dl červeného vína, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, nové korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Kapustu prepláchneme, aby nebola veľmi kyslá a dáme ju variť do vody. Pridáme opraženú cibuľu, pokrájané sušené slivky, huby a korenie. Udusené, alebo upečené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme ku kapuste. Podlejeme vínom a ešte chvíľu varíme. Hotové jedlo musí byť husté - z minimálnym obsahom tekutiny. Bigos sa pripravuje naraz na 4 dni. Štvrtý deň bude chuťovo najlepší. Podávame s chlebom alebo pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1217
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1218

Podobné recepty:
  • Zabíjačková kapusta

    Zabíjačková kapusta

  • Pražská šunka

    Pražská šunka

  • Špenát na rímsky spôsob

    Špenát na rímsky spôsob

kuk