Chipsy s bylinkovo-jogurtovou omáčkou
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 5 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Vyskúšajte chrumkavé chipsy s delikátnou omáčkou.
Ingrediencie
- 800 g zemiakov (5-6 kusov)
- olej na smaženie
- soľ
- zelerovú vňať
- 3 lyžica bieleho jogurtu
- 6 lyžica oleja
- 1 strúčik cesnaku
- feferónka
- petržlenovú vňať
- kôpor
Postup
Krok 1
Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zalejeme vodou a necháme stáť 30 minút. Vodu raz vymeníme. Do rozhorúčeného oleja (asi na 180 stupňov) postupne vkladáme zemiaky a smažíme ich do zlatista. Vyberieme ich naberačkou na servítku alebo mriežku, aby odkvapkali z oleja.
Krok 2
Pred podávaním uložíme lupienky na plech a v rúre ich pečieme ešte asi 5 minút. Zľahka ich osolíme a podávame s bylinkovo-jogurtovou omáčkou.
Krok 3
Pripravíme ju takto: Najemno posekáme kôpor, petržlenovú i zelerovú vňať. Biely jogurt vymiešame s olejom a s posekanými bylinkami. Ochutíme posekaným strúčikom cesnaku, soľou a feferónkou.