Chipsy s bylinkovo-jogurtovou omáčkou

2016-04-12
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 5 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Vyskúšajte chrumkavé chipsy s delikátnou omáčkou.

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov (5-6 kusov)
  • olej na smaženie
  • soľ
  • zelerovú vňať
  • 3 lyžica bieleho jogurtu
  • 6 lyžica oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • feferónka
  • petržlenovú vňať
  • kôpor

Postup

Krok 1

Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zalejeme vodou a necháme stáť 30 minút. Vodu raz vymeníme. Do rozhorúčeného oleja (asi na 180 stupňov) postupne vkladáme zemiaky a smažíme ich do zlatista. Vyberieme ich naberačkou na servítku alebo mriežku, aby odkvapkali z oleja.

Krok 2

Pred podávaním uložíme lupienky na plech a v rúre ich pečieme ešte asi 5 minút. Zľahka ich osolíme a podávame s bylinkovo-jogurtovou omáčkou.

Krok 3

Pripravíme ju takto: Najemno posekáme kôpor, petržlenovú i zelerovú vňať. Biely jogurt vymiešame s olejom a s posekanými bylinkami. Ochutíme posekaným strúčikom cesnaku, soľou a feferónkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1437
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1438

Podobné recepty:
  • Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

    Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

  • Cícerová kaša

    Cícerová kaša

  • Zapekaný kel so syrom

    Zapekaný kel so syrom

kuk