Domáca griotka
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Dezerty , Nápoje
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Griotku si radi vychutnáme ako súčasť koláčov alebo samotnú. Pripravíme ju jednoducho aj doma. Griotka sa nechá 2 týždne lúhovať.
Ingrediencie
- 1 kg vykôstkovaných višní
- 1 kg kryštálového cukru
- 1.5-2 l rumu
Postup
Krok 1
Do trojlitrového pohára dáme vykôstkované višne, zasypeme ich kryštálovým cukrom, a zalejeme rumom. Necháme minimálne dva týždne lúhovať - občas premiešame. Ideálne je ponechať naložené višne až do Vianoc.
Krok 2
Hotovú griotku zlejeme. Višne môžeme použiť do koláčov, napríklad do stredu orechových, či iných guliek.