Domáca griotka

2016-05-02
  • Celkový čas : 10 min.

Popis

Griotku si radi vychutnáme ako súčasť koláčov alebo samotnú. Pripravíme ju jednoducho aj doma. Griotka sa nechá 2 týždne lúhovať.

Ingrediencie

  • 1 kg vykôstkovaných višní
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 1.5-2 l rumu

Postup

Krok 1

Do trojlitrového pohára dáme vykôstkované višne, zasypeme ich kryštálovým cukrom, a zalejeme rumom. Necháme minimálne dva týždne lúhovať - občas premiešame. Ideálne je ponechať naložené višne až do Vianoc.

Krok 2

Hotovú griotku zlejeme. Višne môžeme použiť do koláčov, napríklad do stredu orechových, či iných guliek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1184
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1185

Podobné recepty:
  • Tvarohový krém II

    Tvarohový krém II

  • Ruské baklažánové ikry

    Ruské baklažánové ikry

  • Zapekané kdečo

    Zapekané kdečo

kuk