Potopená torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 5 hrušiek, 1,25 dl bieleho vína, 1 lyžičku mletej škorice. 150 g stuženého tuku, 150 g práškového cukru, 3 vajcia, 300 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 2 lyžice mlieka, 1 lyžicu kakaa, 4 lyžice jemných ovsených vločiek, 1 lyžičku rumu, 1 tabuľku horko mliečnej čokolády.

Postup

Krok 1

Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice, odstránime jadrovník. Podusíme ich vo víne so škoricou. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Cukor a vajcia vymiešame do penista, primiešame múku s práškom do pečiva, tuk, mlieko, kakao, ovsené vločky, rum. Čokoládu polámeme a vmiešame do cesta. Dve tretiny cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, navrch poukladáme odkvapkané hrušky a prikryjeme ich zvyšnou tretinou cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 45 minút. Môžeme podávať so šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1054
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1055

Podobné recepty:
  • Štrúdľa

    Štrúdľa

  • Chrumkavá čalamáda

    Chrumkavá čalamáda

  • Vyprážaná cuketa

    Vyprážaná cuketa

kuk