Kandizovaná tekvica

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg očistenej tekvice, 1 l vody, 2 dl octu, 1 kg kryštálového cukru, 1 citrón, 0,5 kg práškového cukru.

Postup

Krok 1

Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a 2 hodiny močíme v octovej vode. Scedenú tekvicu odvážime a zasypeme cukrom v pomere 1:1. Necháme postáť do druhého dňa. Šťavu zlejeme, ak jej je málo prilejeme vodu. Do tekutiny pridáme šťavu a kôru z jedného citróna. Tekutinu varíme, pokým sa nezačnú vytvárať bublinky. Pridáme tekvicu a varíme pokým nie je priehľadná. Odstavíme a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň varíme 5 minút. Toto opakujeme 5 dní, až sa šťava odparí. Dávame pritom pozor, aby sa nám tekvica nepripálila. Tekvicu vyberieme, obalíme v cukre a sušíme na papieri, pokým sa nevytvorí kôra.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1731
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1732

Podobné recepty:
  • Ihla z plesňového syra

    Ihla z plesňového syra

  • Zapekané zemiaky plnené mäsom

    Zapekané zemiaky plnené mäsom

  • Jogurtová omáčka

    Jogurtová omáčka

kuk