Kuracie prsia v hroznovej omáčke

-0001-11-30

    Ingrediencie

    • 6 šalotiek, 4 kuracie prsia, soľ, mleté biele korenie, biele hrozno bez zrniek, 40 g masla, 1,25 suchého bieleho vína, 1,25 l slepačieho vývaru, 4 vetvičky tymianu, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžicu citrónovej šťavy.

    Postup

    Krok 1

    Šalotku pokrájame nadrobno. Prsia osušíme, osolíme, okoreníme. Bobule hrozna pozdĺžne rozkrojíme. Na panvici zohrejeme maslo a speníme na ňom šalotku. Pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán po 5 minút. Podlejeme bielym vínom, vývarom, prikryjeme a dusíme 15 až 20 minút pri miernej teplote. Mäso vyberieme, do omáčky pridáme hrozno a asi 4 minúty prehrievame. Tymian posekáme a spolu so smotanou a citrónovou šťavou pridáme do omáčky. Necháme zovrieť.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 882
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    883

    Podobné recepty:
    • Džem s kúskami ovocia

      Džem s kúskami ovocia

    kuk