Kvasená kapusta s mrkvou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Kapustu a mrkvu v rovnakom váhovom množstve. Na 1 kg kapusty 20 g soli, 1 lyžičku rasce, 1 lyžičku celého korenia, 3 až 5 bobkových listov, niekoľko zrniečok borievok. Na 1 kg mrkvy lyžičku cukru.

Postup

Krok 1

Kapustu pokrájame na tenké rezance, mrkvu najemno postrúhame. Kapustu zmiešame so soľou, rascou, celým korením, bobkovým listom a borievkami. Postrúhanú mrkvu zmiešame s cukrom. Do pohárov natlačíme 5 cm vysokú vrstvu ochutenej kapusty a 5 cm vysokú vrstvu ochutenej mrkvy. Vrstvy striedame až do naplnenia pohára. Navrch dáme pohár s vodou, ktorým zeleninu zaťažíme. Zaviažeme pltnom a na teplom mieste necháme kysnúť dva až tri týždne. Po vykvasení podávame predovšetkým k údeninám.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 964
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

965

Podobné recepty:
  • Tvarohovo-ovocne rezy

    Tvarohovo-ovocne rezy

  • Chameleónky (halušky)

    Chameleónky (halušky)

  • Zemiaková nátierka IV

    Zemiaková nátierka IV

kuk