Roláda s jahodovou plnkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 70 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g polohrubej múky, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie. Jahodová plnka: 2,5 dl mlieka, 20 g hrubej múky, 1 žĺtok, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 500 g čerstvých jahôd.

Postup

Krok 1

Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, postupne primiešame múku a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu roztočíme, naplníme plnkou, zvinieme a posypeme cukrom. Jahodová plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtok a vanilkový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, postupne

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 954
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

955

Podobné recepty:
  • Rožky plnené marmeládou

    Rožky plnené marmeládou

  • Poľský tvarohový koláč

    Poľský tvarohový koláč

  • Taštičky s mäsovou plnkou

    Taštičky s mäsovou plnkou

kuk