Zapekaná zemiaková kapusta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,5 kg zemiakov, 0,5 hlávkovej kapusty, 100 g údenej slaniny, 2 cibule, mleté čierne korenie, 1 lyžičku octu, 1 lyžičku cukru, soľ, 2 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Pokrájanú kapustu chvíľu dusíme s korením, octom, cukrom a soľou. Keď zmäkne, tak ju odstavíme. Na pekáč dáme vrstvu zemiakov pokrájaných na kolieska (nemusia byť ošúpané). Na zemiaky navrstvíme kapusty, posypeme vyškvarenou, na kocky pokrájanou slaninou, opäť dáme vrstvu zemiakov a kapusty. Zalejeme smotanou a dáme na 40 minút zapiecť do vyhriatej rúry.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 824
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

825

Podobné recepty:
  • Škoricové koláčiky

    Škoricové koláčiky

  • Kel so šunkou

    Kel so šunkou

  • Vločky s ovocím

    Vločky s ovocím

kuk