Jahňacie s plesňovým syrom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 jahňacie stehno v celku, 300 g syra s modrou plesňou, biele víno, olej, cesnak, mleté čierne korenie, soľ, 7,5 dl kyslej smotany, tymian.

Postup

Krok 1

Jahňacie stehno namočíme na noc do mlieka. Na druhý deň mäso prešpikujeme cesnakom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a na horúcom oleji opražíme. Mäso podlejeme vínom a prikryté dusíme asi 1 hodinu. Smotanu rozmiešame s rozdrveným syrom (môže zmixovať). Keď je mäso mäkké, vylejeme naň smotanu so syrom. Zapekáme v rúre asi 20 minút. Ako prílohu podávame knedľu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 804
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

805

Podobné recepty:
  • Veľkonočný syrček

    Veľkonočný syrček

  • Valdorfský šalát

    Valdorfský šalát

  • Vanilkový závin

    Vanilkový závin

kuk