Ryžovo hydinový šalát
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 400 g uvarenej ryže, 400 g uvareného, alebo upečeného hydinového mäsa, 80 g papriky (červenej, zelenej a žltej), 1/2 lyžičky korenia karí, 1 konzervu sterilizovanej kukurice, 1 lyžicu octu, 1 lyžicu oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku, šťavu z jedného citróna, mleté čierne korenie, soľ, pomaranč.
Postup
Krok 1
Ryžu zmiešame s korením karí. Mäso pokrájame na drobné kúsky a zmiešame s ryžou. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku a kukuricu. Z octu, oleja, prelisovaného cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy pripravíme nálev, ktorý pridáme do ryže a premiešame. Hotový šalát podávame na listoch hlávkového šalátu, ozdobený mesiačikmi pomaranča.