Pukao - rybí nákyp s ryžou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 1 kg rybieho filé (plátky), mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, olej, 1 cibuľu, korenie karí korenie, korenie čili, koriander, 1 celú škoricu, 2 bobkové listy, 1 šálku ryže, 2 šálky horúcej vody, maslo, 100 g strúhaného syru, kečup.
Postup
Krok 1
Plátky ryby posypeme paprikou, korením, soľou a krátko ich opečieme na horúcom oleji. Opečené preložíme na plech. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, karí korenie, čili, koriander, celú škoricu, bobkové listy, soľ, ryžu a dve šálky horúcej vody. Prikryté udusíme. Misu vymastíme maslom, navrstvíme do nej polovicu ryže, na ryžu poukladáme filé, pokvapkáme kečupom, posypeme polovicou strúhaného syru a opäť dáme ryžu, ktorú posypeme druhou polovicou strúhaného syru. Urobíme mriežky z kečupu a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.