Bravčové mäso s rajčiakmi, kukuricou a baklažánmi
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 200 g bravčového bôčika
- 200 g bravčového mäsa z pliecka
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 1 ks cibuľa
- 50 g masti
- 200 g baklažánu
- 1 ks kukurica
- 2 ks rajčiaky
- 30 g hladkej múky
- trochu mäsový vývar alebo voda
- 1 lyžica kečupu
- 2 dl kyslej smotany
- trochu zelená petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Bôčik a pliecko pokrájame na kocky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme pokrájané mäso a za stáleho miešania prudko opečieme. Potom pridáme olúpaný a pokrájaný baklažán, zrnká uvarenej kukurice a olúpané pokrájané rajčiaky, zahustíme múkou opraženou nasucho a uvaríme do mäkka. Počas varenia podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou. Nakoniec ochutíme kečupom, primiešame kyslú smotanu a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.