Talianska baklažánová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 väčšie baklažány, hladkú múku, 2 vajcia, strúhanku, 1 kg paradajok, oregano, soľ, 4 až 5 strúčikov cesnaku, 250 g tvarohu, 150 g strúhaného syra.

Postup

Krok 1

Baklažány ošúpeme, pokrájame na asi 7 mm hrubé plátky, ktoré osolíme a necháme chvíľu postáť. Plátky baklažánu osušíme, obalíme v múke, vo vajci, v strúhanke a vypražíme. Paradajky sparíme, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (môžeme použiť konzervy drvených paradajok). K paradajkam pridáme oregano, soľ a prelisovaný cesnak. Do pekáča poukladáme tretinu vypražených plátkov baklažánu, zalejeme ich tretinou paradajkovej masy. Polovicu tvarohu rozmrvíme a posypeme nim paradajkovú vrstvu v pekáči. Opäť dáme vrstvu vypražených plátkov, vrstvu paradajok a zvyšný tvaroh. Nakoniec dáme poslednú tretinu vypražených plátkov, ktoré zalejeme paradajkovou masou. Povrch posypme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25 až 30 minút. Podávame studené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 965
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

966

Podobné recepty:
  • Batáty červené s pečenou červenou paprikou

    Batáty červené s pečenou červenou paprikou

  • Patizónové krokety

    Patizónové krokety

  • Husacia nátierka

    Husacia nátierka

kuk