Gaštanový chlebíček

2018-02-21

Popis

Gaštanový chlebíček

Ingrediencie

  • 800 g jedlých gaštanov
  • 8 dl mlieka
  • 1 lyžička masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 6 ks bielkov
  • 10 kocka cukru

Postup

Krok 1

Gaštany dáme do kastróla, zalejeme studenou vodou a chvíľu povaríme. Potom ich olúpeme, znova vložíme do kastróla, pridáme trocha mlieka, maslo a uvaríme na miernom ohni do mäkka. Mäkké gaštany zomelieme, pridáme mlieko, práškový i vanilkový cukor a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a necháme postáť. Z kockového cukru a malého množstva vody pripravíme karamel, ktorým vylejeme formu, naplníme ju gaštanovou hmotou a pečieme vo vodnom kúpeli v mierne vyhriatej rúre 60 minút. Upečený chlebíček vyklopíme a vychladnutý pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1360
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1361

Podobné recepty:
  • Cibuľový koláč (Nemecko)

    Cibuľový koláč (Nemecko)

  • Sladké guľky

    Sladké guľky

  • Pečivo z bielkov

    Pečivo z bielkov

kuk