Gaštanový chlebíček
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanový chlebíček
Ingrediencie
- 800 g jedlých gaštanov
- 8 dl mlieka
- 1 lyžička masla
- 100 g práškového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 6 ks bielkov
- 10 kocka cukru
Postup
Krok 1
Gaštany dáme do kastróla, zalejeme studenou vodou a chvíľu povaríme. Potom ich olúpeme, znova vložíme do kastróla, pridáme trocha mlieka, maslo a uvaríme na miernom ohni do mäkka. Mäkké gaštany zomelieme, pridáme mlieko, práškový i vanilkový cukor a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a necháme postáť. Z kockového cukru a malého množstva vody pripravíme karamel, ktorým vylejeme formu, naplníme ju gaštanovou hmotou a pečieme vo vodnom kúpeli v mierne vyhriatej rúre 60 minút. Upečený chlebíček vyklopíme a vychladnutý pokrájame.