Lokše

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 750 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g hladkej múky, soľ, husaciu alebo kačaciu masť (môže byť i maslo).

Postup

Krok 1

Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť. Urobíme z neho valec, ktorý narežeme na rovnaké kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na pomúčenej doske. Popicháme špičkou noža a po oboch stranách opekáme na horúcej, železnej platni. Hotové lokše potrime masťou. Môžeme ich potrieť slivkovým lekvárom a posypať mletým makom premiešaným s cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 5649
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

5650

Podobné recepty:
  • Parížske rožky

    Parížske rožky

  • Kura na hermelíne

    Kura na hermelíne

  • Svokrine vyprážané chleby

    Svokrine vyprážané chleby

kuk