Tekvicový nákyp
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1,5 kg mladej tekvice, 400 g mletého mäsa, žemľu, soľ, mleté čierne korenie, maslo, múku na zásmažku, 2 vajcia, 2 d kyslej smotany, ocot, cukor, kôpor, petržlenovú vňať, kôpor.
Postup
Krok 1
Tekvicu očistíme a pokrájame na 3 cm dlhé pásiky. Prevaríme ju v osolenej a octom okyslenej vode. Tekvicu scedíme, a navrstvíme do pekáča (vodu odložíme). Mäso zmiešame s namočenou žemľou, mletým čiernym korením, vajciami, pokrájanou petržlenovou vňaťou a soľou. Mäso navrstvíme na tekvicu, podlejeme 2 dl vody, v ktorej sa varila tekvica, prikryjeme a dáme zapiecť do rúry. Z masla a múky pripravíme zásmažku. Do zásmažky pridáme pokrájaný kôpor, zalejeme mliekom, kyslou smotanou, pridáme soľ, cukor, ocot a krátko povaríme. Omáčkou polejeme tekvicu s mäsom a odokryté dopečieme. Podávame s ryžou.