Mokrý koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 vajec, 300 g práškového cukru, 300 g hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 l mlieka, 6 lyžíc vody, 2 vrecúška pudingového prášku (Zlatý klas), 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 pohár marhuľového kompótu, 1,5 dl silnej kávy, 2,5 dl šľahačkovej smotany, rum, horkú čokoládu.

Postup

Krok 1

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, primiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát cesta pozdĺžne prekrojíme na polovice a ešte každú na prekrojíme na tenšie pláty. Z mlieka, pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding. Smotanu vyšľaháme. Spodný plát polejeme kávou, pokvapkáme rumom, šťavou z kompótu, poukladáme naň malé kúsky marhúľ a potrieme vychladnutým pudingom. Zakryjeme druhým plátom, polejeme kávou, pokvapkáme rumom, šťavou z kompótu, poukladáme naň malé kúsky marhúľ a potrieme vychladnutým pudingom. Takto opakujeme aj s tretím plátom. Prikryjeme štvrtým plátom, ktorý polejeme kávou, pokvapkáme rumom, šťavou z kompótu. Potrieme šľahačkou, posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1315
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1316

Podobné recepty:
  • Macerát chrenu v červenom víne

    Macerát chrenu v červenom víne

  • Cestovina s kačacou omáčkou

    Cestovina s kačacou omáčkou

  • Čokoládový sen

    Čokoládový sen

kuk