Karfiol s mäsovými taštičkami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 väčší karfiol, 400 g bravčového mäsa na rezne, 2 vajcia, 150 tvrdého syra, horčicu, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, 0,5 l zeleninového vývaru, 4 lyžice hladkej múky.

Postup

Krok 1

Karfiol predvaríme v slanej vode. Vodu odložíme a použijeme ako zeleninový vývar. Z mäsa nakrájame 8 plátkov, ktoré naklepeme, osolíme ich, okoreníme, potrieme horčicou, posypeme majoránom, prípadne vložíme lístok bazalky. Na každý plátok položíme hrubší plátok syra, mäso preložíme a okraje zaklepeme, prípadne spojíme špáradlami. Do vývaru pridáme šťavu z jedného citróna, prípadne ochutíme soľou, alebo zeleninovou koreniacou zmesou. Z vývaru odoberieme a po vychladnutí primiešame hladkú múkou. Za stáleho miešania pridáme do variaceho sa vývaru, čím omáčku zahustíme. Krátko povaríme. Po odstavení metličkou primiešame žĺtky. Bielka osolíme a dobre vymiešame. Taštičky obalíme v múke, v bielkach a vypražíme v horúcom tuku (z každej strany 2 až 3 minúty). Karfiol rozoberieme na ružičky a rozdelíme na 4 taniere. Na karfiol dáme po dve taštičky a prelejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 787
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

788

Podobné recepty:
  • Sviatočný hundguláš (Psí guláš)

    Sviatočný hundguláš (Psí guláš)

  • Tatársky biftek zo zemiakov

    Tatársky biftek zo zemiakov

  • Čokoláda po domácky

    Čokoláda po domácky

kuk