Fazuľová polievka s krúpami a údeným

2018-02-08
  • Fazuľová polievka s krúpami a údeným

Popis

Fazuľová polievka s krúpami a údeným

Ingrediencie

  • 3 lyžica bravčovej masti
  • 3 ks veľké cibule
  • 1 ks kaleráb
  • 6 ks mrkiev
  • 2 ks petržleny
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 kg údeného karé
  • 500 g fazule
  • 200 g jačmenných krúp
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 500 g zemiakov
  • 1 kg domácej klobásy
  • 4 lyžica polohrubej múky
  • 6 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup

Krok 1

Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kaleráb, mrkvu a petržlen pokrájané na väčšie kúsky. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme vodou. Chvíľu podusíme, pridáme údené karé vcelku, scedenú vopred namočenú fazuľu a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko ponorené a hladina presahovala nad mäsom asi dva centimetre. Pridáme krúpy, mletú rascu a všetko spolu varíme asi dve hodiny. Keď je fazuľa a krúpy mäkké, pridáme pokrájané zemiaky, petržlenovú vňať a vložíme celé klobásy. Ak je to potrebné, prilejeme vriacu vodu, aby bolo všetko dostatočne ponorené. Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme mäso a klobásu, ktoré nakrájame na kúsky a znovu vložíme do polievky. Z lyžice masti a múky pripravíme svetlú zásmažku. Po odstavení z ohňa do zásmažky pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, premiešame a hneď pridáme do polievky. Polievku necháme prevrieť. Ak je to potrebné, polievku dosolíme podľa chuti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 7828
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

7829

Podobné recepty:
  • Plnený bravčový bôčik varený - galantína

    Plnený bravčový bôčik varený - galantína

  • Bravčové karé na červenom víne

    Bravčové karé na červenom víne

  • Dusené karbonátky s údenou slaninou

    Dusené karbonátky s údenou slaninou

kuk