Gaštanový tunel s jahodami

2018-02-21

Popis

Gaštanový tunel s jahodami

Ingrediencie

  • 5 ks žĺtkov
  • 5 lyžica práškového cukru
  • 5 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 vrecúško prášku do pečiva
  • 5 ks bielkov
  • 250 g gaštanového pyré
  • 125 g masla
  • práškový cukor
  • šľahačku v prášku
  • mlieko
  • 1 ks vanilkovú tortovú plnku
  • jahody
  • čokoládovú polevu

Postup

Krok 1

5 žĺtkov vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pečieme na plechu pri teplote 200 stupňov Celzia asi 20 minút. Gaštanový krém: gaštanové pyré vyšľaháme s maslom, pridáme práškový cukor podľa chuti. Cesto po upečení rozdeliť tak, aby sme ním vyložili formu na biskupský chlebík a aby nám časť zostala na zakrytie. Gaštanový krém natrieme na cesto, vložiť do formy, do ktorej sme dali fóliu. Vyšľaháme šľahačku podľa návodu. Dať ju na gaštanovú plnku. Pripravíme 1 vanilkovú tortovú plnku podľa návodu, dáme ju na šľahačku. Povtláčame do nej pokrájané jahody. Zakryjeme zvyšným cestom, zaťažíme a dáme do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme, potrieme vanilkovou tortovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 943
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

944

Podobné recepty:
  • Maslový krém

    Maslový krém

  • Hrianky s hubami

    Hrianky s hubami

  • Tekvicové hrianky

    Tekvicové hrianky

kuk