Gaštanový tunel s jahodami
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanový tunel s jahodami
Ingrediencie
- 5 ks žĺtkov
- 5 lyžica práškového cukru
- 5 lyžica polohrubej múky
- 1/2 vrecúško prášku do pečiva
- 5 ks bielkov
- 250 g gaštanového pyré
- 125 g masla
- práškový cukor
- šľahačku v prášku
- mlieko
- 1 ks vanilkovú tortovú plnku
- jahody
- čokoládovú polevu
Postup
Krok 1
5 žĺtkov vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pečieme na plechu pri teplote 200 stupňov Celzia asi 20 minút. Gaštanový krém: gaštanové pyré vyšľaháme s maslom, pridáme práškový cukor podľa chuti. Cesto po upečení rozdeliť tak, aby sme ním vyložili formu na biskupský chlebík a aby nám časť zostala na zakrytie. Gaštanový krém natrieme na cesto, vložiť do formy, do ktorej sme dali fóliu. Vyšľaháme šľahačku podľa návodu. Dať ju na gaštanovú plnku. Pripravíme 1 vanilkovú tortovú plnku podľa návodu, dáme ju na šľahačku. Povtláčame do nej pokrájané jahody. Zakryjeme zvyšným cestom, zaťažíme a dáme do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme, potrieme vanilkovou tortovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.