Lángoše

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 4 dl mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli, 20 g droždia, olej na vypraženie, 3 strúčiky cesnaku, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

Droždie rozdrobíme a spolu s cukrom pridáme do mlieka. Soľ rozmiešame v múke. K múke pridáme vykysnutý kvások a dobre vymiesime. Necháme vykysnúť. Po čiastočnom vykysnutí rozdelíme na jednotlivé lángoše. Necháme ešte chvíľu postáť. Postupne tvarujeme lángoše a vyprážame ich v oleji. Cesnak postrúhame, dáme do pohára, pridať soľ a zriedime vodou. Vypražené lángoše potrieme touto zmesou. Podávame s nastrúhaným syrom, kečupom, alebo kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1874
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1875

Podobné recepty:
  • Cesnaková nátierka

    Cesnaková nátierka

  • Oškvarkový ríbezľový závin

    Oškvarkový ríbezľový závin

  • Šalamúnov koláč

    Šalamúnov koláč

kuk