Lángoše
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky, 4 dl mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli, 20 g droždia, olej na vypraženie, 3 strúčiky cesnaku, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu.
Postup
Krok 1
Droždie rozdrobíme a spolu s cukrom pridáme do mlieka. Soľ rozmiešame v múke. K múke pridáme vykysnutý kvások a dobre vymiesime. Necháme vykysnúť. Po čiastočnom vykysnutí rozdelíme na jednotlivé lángoše. Necháme ešte chvíľu postáť. Postupne tvarujeme lángoše a vyprážame ich v oleji. Cesnak postrúhame, dáme do pohára, pridať soľ a zriedime vodou. Vypražené lángoše potrieme touto zmesou. Podávame s nastrúhaným syrom, kečupom, alebo kyslou smotanou.