Zapečené palacinky v karamelovom pudingu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- Palacinky: 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky minerálky, 2 vajcia, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu práškového cukru, hrozienka (nemusia byť). Puding: 1 liter mlieka, 2 vrecúška karamelového pudingu (polotovar), 5 lyžíc kryštálového cukru. Perinka: 3 bielky, 3 lyžice práškového cukru. Ozdoba: šľahačka.
Postup
Krok 1
Múku a vodu vyšľaháme metličkou, pridáme lyžičku prášku do pečiva, lyžičku soli, lyžicu práškového cukru a dve vajcia. Cesto dobre vymiešame a necháme chvíľku odpočívať. Z mlieka, pudingového prášku a piatich lyžíc cukru uvaríme puding. Puding by nemal byť príliš hustý. Z odpočinutého cesta upečieme palacinky a mierne vychladnuté potrieme uvareným pudingom, zvinieme a prekrojíme na polovice. Poukladáme ich do misy na zapekanie. Môžeme ich posypať hrozienkami. Zalejeme zvyšným pudingom a dáme zapiecť. Zapekáme 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Elektrickým šľahačom prepnutým na najvyššiu rýchlosť vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Päť minút pred dopečením povrch palaciniek potrieme snehom z bielok a dáme zapiecť do zlata. Teplotu môžeme zvýšiť na 190 stupňov Celzia. Palacinky môžeme podávať horúce i studené, dozdobené šľahačkou.