Zapečené palacinky v karamelovom pudingu

2015-09-29
  • Zapečené palacinky v karamelovom pudingu

Ingrediencie

  • Palacinky: 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky minerálky, 2 vajcia, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu práškového cukru, hrozienka (nemusia byť). Puding: 1 liter mlieka, 2 vrecúška karamelového pudingu (polotovar), 5 lyžíc kryštálového cukru. Perinka: 3 bielky, 3 lyžice práškového cukru. Ozdoba: šľahačka.

Postup

Krok 1

Múku a vodu vyšľaháme metličkou, pridáme lyžičku prášku do pečiva, lyžičku soli, lyžicu práškového cukru a dve vajcia. Cesto dobre vymiešame a necháme chvíľku odpočívať. Z mlieka, pudingového prášku a piatich lyžíc cukru uvaríme puding. Puding by nemal byť príliš hustý. Z odpočinutého cesta upečieme palacinky a mierne vychladnuté potrieme uvareným pudingom, zvinieme a prekrojíme na polovice. Poukladáme ich do misy na zapekanie. Môžeme ich posypať hrozienkami. Zalejeme zvyšným pudingom a dáme zapiecť. Zapekáme 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Elektrickým šľahačom prepnutým na najvyššiu rýchlosť vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Päť minút pred dopečením povrch palaciniek potrieme snehom z bielok a dáme zapiecť do zlata. Teplotu môžeme zvýšiť na 190 stupňov Celzia. Palacinky môžeme podávať horúce i studené, dozdobené šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 906
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

907

Podobné recepty:
  • Pečený krém

    Pečený krém

  • Karfiol s tvarohovou omáčkou

    Karfiol s tvarohovou omáčkou

  • Škótske palacinky

    Škótske palacinky