Pehavé jablkové lievance

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 liter mlieka, 2 vajcia, 400 g hladkej múky, 4 väčšie jablká, 200 g mletého maku, stolový olej, 6 lyžíc cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, štipku soli.

Postup

Krok 1

V mlieku rozšľaháme múku, vajcia a 3 lyžice oleja. Vymiešame cesto husté ako na palacinky. Pridáme nahrubo nastrúhané neošúpané jablká a mak. Dobre vymiešame a necháme 10 minút odpočinúť. Na livanečníku rozohrejeme olej a lyžicou vkladáme cesto. Pečieme na miernom ohni dozlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 581
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

582

Podobné recepty:
  • Poľský tvarohový koláč

    Poľský tvarohový koláč

  • Rezy z BB keksov

    Rezy z BB keksov

  • Kráľ pudingov

    Kráľ pudingov