Bravčové kotlety na furmanský spôsob
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 4 ks bravčové kotlety
- trochu horčicu
- trochu kečup
- 1 ks cibuľu
- trochu čerstvé alebo sušené huby
- trochu strúhaný syr
- trochu masť alebo olej.
Postup
Krok 1
Kotlety naklepeme, okrajové blany narežeme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom a opečieme z oboch strán na masti alebo oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno posekanú cibuľu, zalejeme troškou vody alebo vývarom z polievky. Opečené kotlety vložíme na podusenú cibuľu, na ne pokladáme huby, čerstvé alebo vopred namočené sušené, posolíme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Prikryté dusíme. Kotlety posypeme strúhaným syrom, vložíme prikryté do rúry. Keď sa syr rozleje, jedlo je hotové. Podávame s hranolčekmi, prípadne s chlebom a s uhorkovým šalátom alebo kyslými uhorkami.