Cesnakové pampúšiky

2016-04-05
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 35 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Slané cesnakové koláčiky pre každú príležitosť!

Ingrediencie

  • 1/2 kg hladkej múky
  • hrsť polohrubej múky
  • 3 dl mlieka
  • cukor
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 dl oleja
  • 1/2 kocka kvasníc
  • soľ
  • 125 g stuženého tuku na pečenie (Palmarínu alebo Hery)
  • 200 g tvrdého syra (eidamu)
  • 8 strúčik cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 1 bal rasce alebo sezamu

Postup

Krok 1

Do 3 dl mlieka dáme vykysnúť kvások obvyklým spôsobom, ktorý po nakysnutí vylejeme do múky, do ktorej sme pridali olej a soľ. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť.

Krok 2

Po nakysnutí cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme.

Krok 3

Plnka: stužený tuk zmiešame so soľou a s pretlačeným cesnakom. Plnku natrieme na rozvaľkané cesto, stočíme a krájame asi na 2 cm plátky, ktoré ukladáme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou alebo sezamom a pečieme pri teplote 180 °C do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 717
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

718

Podobné recepty:
  • Koláč lenivej gazdinky

    Koláč lenivej gazdinky

  • Slonie slzy

    Slonie slzy

  • Hroznové rezy

    Hroznové rezy