Orechová torta III
2008-09-23- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 8 vajec, 7 lyžíc polohrubej múky, 1 lyžicu kakaa, 8 lyžíc práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 8 lyžíc mletých orechov.
Postup
Krok 1
Z 8 bielkov ušľaháme sneh. Pomaly pridávame cukor a šľaháme ďalej, po troche pridáme rozmiešané žĺtky a stále šľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a orechmi a zamiešame do snehu. Plnka: Z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka uvaríme puding. Jedno maslo (alebo Palmarin) vymiešame s 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice kakaa a spojíme. Dávka je do väčšej formy, môžeme robiť aj rezy. Aby plnka nemala hrčky, tak vychladnutý puding samostatne dobre vyšľaháme, a tak spojíme s maslom, cukrom a kakaom.