Zemiakový chlieb

2012-01-28

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu octu, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu mletej rasce, 2 stredne veľké zemiaky.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke a na jemno postrúhame. Rozdrobené kvasnice, lyžičku cukru a lyžičku múky zalejeme vlažnou vodou a necháme kysnúť. Kvások primiešame do postrúhaných zemiakov. Pridáme soľ, ocot, olej, rascu, 3/4 celkového množstva múky a vymiesime husté cesto. Zvyšok múky použijeme pri miesení. Vymiesené cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 45 minút. Cesto znova premiesime a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme kysnúť asi 15 minút. Do bochníka urobíme ostrým nožom zopár zárezov, potrieme slanou vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 1 hodinu. Upečený chlieb potrieme slanou vodou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 987
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

988

Podobné recepty:
  • Hnedý základ - fond

    Hnedý základ - fond

  • Cesnak na spevnenie ďasien

    Cesnak na spevnenie ďasien

  • Nakladané kapustné listy

    Nakladané kapustné listy

kuk