Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

2018-05-21
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

Ingrediencie

  • 1 bal lístkového cesta
  • 0,5 kg kyslých jabĺk
  • 40 g hrozienok
  • 20 g vlašských orechov
  • 50 g jemného kryštálového cukru
  • 1/2 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1/4 lyžička škorice
  • 1 dl šľahačky
  • 70 g strúhanky
  • 50 g masla
  • šťavu z polovice citróna
  • vajce na potretie
  • 1 lyžica rumu

Postup

Krok 1

Orechy nahrubo nasekáme. Jablká olúpeme, vyberieme jadro s kôstkami, nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Lístkové cesto vyberieme z obalu, rozvinieme na plechu spolu s papierom na pečenie, v ktorom je cesto zabalené. Na masle opražíme strúhanku s práškovým a vanilkovým cukrom. 2/3 vytvorenej maslovej zmesi nanesieme do stredu cestu. Z jabĺk, orechov a hrozienok namočených v rume urobíme plnku a nanesieme na maslovú zmes. Posypeme cukrom, ktorý sme zmiešali so škoricou a zvyškom maslovej zmesi. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na povrch plnky. Jednu z podlhovastých strán cesta potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút. Podávame teplé, pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s omáčkou z vanilkového pudingu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4033
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4034

Podobné recepty:
  • Jablčník

    Jablčník

  • Mliečne rezy pre deti

    Mliečne rezy pre deti

  • Perník z Brezna

    Perník z Brezna

kuk