Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta
Ingrediencie
- 1 bal lístkového cesta
- 0,5 kg kyslých jabĺk
- 40 g hrozienok
- 20 g vlašských orechov
- 50 g jemného kryštálového cukru
- 1/2 lyžička vanilkového cukru
- 1 lyžica práškového cukru
- 1/4 lyžička škorice
- 1 dl šľahačky
- 70 g strúhanky
- 50 g masla
- šťavu z polovice citróna
- vajce na potretie
- 1 lyžica rumu
Postup
Krok 1
Orechy nahrubo nasekáme. Jablká olúpeme, vyberieme jadro s kôstkami, nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Lístkové cesto vyberieme z obalu, rozvinieme na plechu spolu s papierom na pečenie, v ktorom je cesto zabalené. Na masle opražíme strúhanku s práškovým a vanilkovým cukrom. 2/3 vytvorenej maslovej zmesi nanesieme do stredu cestu. Z jabĺk, orechov a hrozienok namočených v rume urobíme plnku a nanesieme na maslovú zmes. Posypeme cukrom, ktorý sme zmiešali so škoricou a zvyškom maslovej zmesi. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na povrch plnky. Jednu z podlhovastých strán cesta potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút. Podávame teplé, pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s omáčkou z vanilkového pudingu.