Pečená zelenina s jogurtovou omáčkou

2010-11-28

Ingrediencie

  • 2 cukety, 1 menšiu brokolicu, 1 menší karfiol, 1 mrkvu, 1 mäsitú papriku, 2 až 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, vetvičku rozmarínu, prípadne oregano, či majorán, tymian a iné. Na omáčku: biely jogurt, soľ, čili papričku, 1 malý strúčik cesnaku, rozmarín, bazalku.

Postup

Krok 1

Zeleninu pokrájame, resp. rozoberieme na ružičky a dáme ju do pekáča. Pridáme niekoľko celých strúčikov cesnaku. Veľkosť pekáča, alebo množstvo zeleniny zvolíme tak, aby zelenina na pekáči bola iba v jednej vrstve. Výdatne ju polejeme olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a zľahka všetko premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 20 až 30 minút. V priebehu pečenia zeleninu 2x premiešame a dbáme, aby sa zelenina nespálila. Jogurt osolíme, pridáme na tenko pokrájanú čili papričku (podľa chuti), prelisovaný cesnak, niekoľko pokrájaných lístkov rozmarínu, či na jemno pokrájaných lístkov bazalky alebo iných byliniek. Opečenú zeleninu omáčkou polejeme, alebo si do nej zeleninu namáčame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 692
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

693

Podobné recepty:
  • Tufu so zeleninou

    Tufu so zeleninou

  • Vyprážané fazuľové struky

    Vyprážané fazuľové struky

  • Šošovicový šalát - vhodný aj pre dni leva podľa lunárneho kalendára

    Šošovicový šalát - vhodný aj pre dni leva podľa lunárneho kalendára

kuk