Pečená zelenina s jogurtovou omáčkou
2010-11-28- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 cukety, 1 menšiu brokolicu, 1 menší karfiol, 1 mrkvu, 1 mäsitú papriku, 2 až 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, vetvičku rozmarínu, prípadne oregano, či majorán, tymian a iné. Na omáčku: biely jogurt, soľ, čili papričku, 1 malý strúčik cesnaku, rozmarín, bazalku.
Postup
Krok 1
Zeleninu pokrájame, resp. rozoberieme na ružičky a dáme ju do pekáča. Pridáme niekoľko celých strúčikov cesnaku. Veľkosť pekáča, alebo množstvo zeleniny zvolíme tak, aby zelenina na pekáči bola iba v jednej vrstve. Výdatne ju polejeme olivovým olejom, osolíme, posypeme bylinkami a zľahka všetko premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 20 až 30 minút. V priebehu pečenia zeleninu 2x premiešame a dbáme, aby sa zelenina nespálila. Jogurt osolíme, pridáme na tenko pokrájanú čili papričku (podľa chuti), prelisovaný cesnak, niekoľko pokrájaných lístkov rozmarínu, či na jemno pokrájaných lístkov bazalky alebo iných byliniek. Opečenú zeleninu omáčkou polejeme, alebo si do nej zeleninu namáčame.