Dolky s hubami

2016-05-02
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Na dolky si pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí smažíme na rozpálenom oleji.

Ingrediencie

  • 250 g zemiakov
  • 250 g hrubej múky
  • soľ
  • 10 g droždia
  • 2 ks vajcia
  • 2 1/2 dl mlieka
  • 250 g húb
  • mleté čierne korenie
  • 40 g oleja

Postup

Krok 1

V šupke uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, droždie a žĺtky zmiešané s mliekom. Cesto vymiešame, pridáme opražené, vychladnuté a okorenené huby a vmiešame k nim z bielkov ušľahaný sneh.

Krok 2

Cesto má byť riedke, aby sa dalo liať do dolkára.

Krok 3

Po vykysnutí pečieme dolky na rozpálenom oleji.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1314
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1315

Podobné recepty:
  • Tekvicový prívarok a čapáti zo špaldovej múky

    Tekvicový prívarok a čapáti zo špaldovej múky

  • Karfiolový prívarok

    Karfiolový prívarok

  • Vyprážané halušky z ovsených vločiek

    Vyprážané halušky z ovsených vločiek

kuk