Dolky s hubami

2016-05-02
    • Čas prípravy : 30 min.
    • Celkový čas : 40 min.

    Popis

    Na dolky si pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí smažíme na rozpálenom oleji.

    Ingrediencie

    • 250 g zemiakov
    • 250 g hrubej múky
    • soľ
    • 10 g droždia
    • 2 ks vajcia
    • 2 1/2 dl mlieka
    • 250 g húb
    • mleté čierne korenie
    • 40 g oleja

    Postup

    Krok 1

    V šupke uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, droždie a žĺtky zmiešané s mliekom. Cesto vymiešame, pridáme opražené, vychladnuté a okorenené huby a vmiešame k nim z bielkov ušľahaný sneh.

    Krok 2

    Cesto má byť riedke, aby sa dalo liať do dolkára.

    Krok 3

    Po vykysnutí pečieme dolky na rozpálenom oleji.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1371
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1372

    Podobné recepty:
    • Langoš, obmena

      Langoš, obmena

    kuk