Čokoládový nákyp (suflé)
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Nákyp z čokolády a mlieka. Môžeme doplniť ovocím podľa svojej chuti.
Ingrediencie
- 200 g tmavej čokolády
- 2 dl mlieka
- 200 g kukuričnej škrobovej múčky
- 4 ks vajcia
- 150 g práškového cukru
- maslo a cukor na vymazanie a vysypanie formičiek
Postup
Krok 1
Čokoládu polámeme a rozmixujeme. Studené mlieko rozmiešame so škrobovou múčkou. Za stáleho miešania privedieme do varu. Horúcim mliekom zalejeme čokoládu a rozmiešame. Pridáme 4 žĺtky a metličkou dobre vymiešame. Bielky vyšľaháme s cukrom.
Krok 2
Ušľahaný sneh zľahka zmiešame s čokoládovo mliečnou hmotou. Hmotu nalejeme do maslom vymazaných a cukrom vysypaných formičiek, do výšky dvoch tretín. Formičky poukladáme do pekáča, do ktorého nalejeme vriacu vodu. Vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C. Po dvadsiatich minútach teplotu zvýšime na 180 °C a zapekáme ešte 5 minút.