Fazuľovo mäsový guláš

2018-02-12

Popis

Fazuľovo mäsový guláš. Ozdobíme pokrájaným zeleným koriandrom.

Ingrediencie

  • 150 g Tri druhy fazule - z každej po 150 g
  • soľ
  • olej
  • 150 g prerastenej údenej slaniny
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkvy
  • 300 g bravčového mäsa
  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 1 ks červenú kapiu
  • 2 ks feferóny
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica rímskej rasce
  • 1 lyžička semienok koriandru
  • kyslú smotanu
  • syr Čedar
  • vňať koriandru

Postup

Krok 1

3 druhy fazule, každú v osobitnom hrnci, dáme variť do osolenej vody. V hrnci, na malom množstve oleja, opražíme na väčšie kocky pokrájanú prerastenú údenú slaninu. Po chvíli pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kocky pokrájanú mrkvu. Hovädzie mäso pokrájame na kocky, ktoré opražíme na malom množstve oleja. Keď sa mäso zatiahne a zbelie, pridáme ho do hrnca. Obdobne pripravíme aj bravčové mäso. Červenú kapiu pokrájame na kocky a spolu s pokrájanými feferónmi opražíme na malo množstve oleja. Pridáme do hrnca. Na lyžičke oleja povaríme paradajkový pretlak rozmiešaný s 2 dl vody. Pridáme do hrnca. Pod lejeme nevyhnutným množstvom vody a dusíme, pokým nie je mäso mäkké. Pridáme lyžicu rímskej rasce a za lyžičku rozdrvených semienok koriandru. K mäsu pridáme všetky tri druhy uvarenej fazule a premiešame. Na každú porciu gulášu dáme lyžicu kyslej smotany a nahrubo postrúhaný syr. Ozdobíme pokrájaným zeleným koriandrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1281
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1282

Podobné recepty:
  • Držky na lyonský spôsob

    Držky na lyonský spôsob

  • Placky so škoricou a hrozienkami

    Placky so škoricou a hrozienkami

  • Medailóniky v makovej omáčke

    Medailóniky v makovej omáčke

kuk