Fazuľovo mäsový guláš
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom , Hovädzie mäso , Dusené mäso , Bravčové mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľovo mäsový guláš. Ozdobíme pokrájaným zeleným koriandrom.
Ingrediencie
- 150 g Tri druhy fazule - z každej po 150 g
- soľ
- olej
- 150 g prerastenej údenej slaniny
- 2 ks cibule
- 2 ks mrkvy
- 300 g bravčového mäsa
- 300 g hovädzieho mäsa
- 1 ks červenú kapiu
- 2 ks feferóny
- 200 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica rímskej rasce
- 1 lyžička semienok koriandru
- kyslú smotanu
- syr Čedar
- vňať koriandru
Postup
Krok 1
3 druhy fazule, každú v osobitnom hrnci, dáme variť do osolenej vody. V hrnci, na malom množstve oleja, opražíme na väčšie kocky pokrájanú prerastenú údenú slaninu. Po chvíli pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na kocky pokrájanú mrkvu. Hovädzie mäso pokrájame na kocky, ktoré opražíme na malom množstve oleja. Keď sa mäso zatiahne a zbelie, pridáme ho do hrnca. Obdobne pripravíme aj bravčové mäso. Červenú kapiu pokrájame na kocky a spolu s pokrájanými feferónmi opražíme na malo množstve oleja. Pridáme do hrnca. Na lyžičke oleja povaríme paradajkový pretlak rozmiešaný s 2 dl vody. Pridáme do hrnca. Pod lejeme nevyhnutným množstvom vody a dusíme, pokým nie je mäso mäkké. Pridáme lyžicu rímskej rasce a za lyžičku rozdrvených semienok koriandru. K mäsu pridáme všetky tri druhy uvarenej fazule a premiešame. Na každú porciu gulášu dáme lyžicu kyslej smotany a nahrubo postrúhaný syr. Ozdobíme pokrájaným zeleným koriandrom.