Tvarové buchty babičky z Hodonína
2011-12-06- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky, 40 g kvasníc, 4 lyžice kryštálového cukru, 2 dl teplého mlieka, štipku soli, 150 g roztopeného masla, 1 vajce. Náplň: 250 g tvarohu, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 50 g hrozienok, 2 lyžice rumu, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Hrozienka namočíme do rumu. Do misky dáme preosiatu múku, rozdrobené kvasnice, cukor, teplé (nie horúce) mlieko, štipku soli, tekuté (ale už vychladnuté) maslo a vajce. Cesto vymiesime rukami, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1,5 hodiny. Tvaroh rozdrobíme, pridáme k nemu cukor, vajce, múku a vyžmýkané hrozienka posekané nadrobno. Cesto po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku menšiu, ako 1 cm. Pokrájame na štvorce a na každý, lyžičkou položíme kôpku plnky. Rohy spojíme, skrútime, vytvarujeme guľatú buchtu a položíme na plech. Buchty ukladáme tesne vedľa seba, pričom každú potrieme, vrch a boky, roztopeným maslom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.