Tvarové buchty babičky z Hodonína

2011-12-06

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 40 g kvasníc, 4 lyžice kryštálového cukru, 2 dl teplého mlieka, štipku soli, 150 g roztopeného masla, 1 vajce. Náplň: 250 g tvarohu, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 50 g hrozienok, 2 lyžice rumu, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Hrozienka namočíme do rumu. Do misky dáme preosiatu múku, rozdrobené kvasnice, cukor, teplé (nie horúce) mlieko, štipku soli, tekuté (ale už vychladnuté) maslo a vajce. Cesto vymiesime rukami, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1,5 hodiny. Tvaroh rozdrobíme, pridáme k nemu cukor, vajce, múku a vyžmýkané hrozienka posekané nadrobno. Cesto po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku menšiu, ako 1 cm. Pokrájame na štvorce a na každý, lyžičkou položíme kôpku plnky. Rohy spojíme, skrútime, vytvarujeme guľatú buchtu a položíme na plech. Buchty ukladáme tesne vedľa seba, pričom každú potrieme, vrch a boky, roztopeným maslom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1149
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1150

Podobné recepty:
  • Kávové perníky

    Kávové perníky

  • Chlieb

    Chlieb

  • Hubovosyrový koláč

    Hubovosyrový koláč

kuk