Jablková bábovka bez tuku

2005-10-15

Ingrediencie

  • 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru, 200 g hrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1/2 vrecúška prášku do perníka, 200 g postrúhaných jabĺk, štipku soli, hrozienka, kokos.

Postup

Krok 1

Z cukru, vanilkového cukru a žĺtkov vymiešame metličkou piškótové cesto. Pridáme preosiatu múku s práškami do pečiva a jablká. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli. Pečieme vo vymastenej a strúhankou (alebo strúhanými piškótami) vysypanej bábovkovej forme pri teplote 180 stupňov Celzia. Posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka, orechy alebo strúhaný kokos.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 769
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

770

Podobné recepty:
  • Paprikový mrežovník

    Paprikový mrežovník

  • Citrónové hviezdičky

    Citrónové hviezdičky

  • Jednohubky z odpaľovaného cesta

    Jednohubky z odpaľovaného cesta

kuk