Orechový koláč

2012-06-12

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky, 150 g masla, 80 g práškového cukru, 1 vajce, 1 citrón (kôru), 1 vrecúško prášku do pečiva. Na náplň: 400 g orechov, 4 vajcia, 180 g trstinového cukru, 1,5 dl javorového sirupu, 1 vrecúško vanilkového cukru, 50 g masla, 2 lyžice rumu.

Postup

Krok 1

Z múky, masla, cukru, vajca a citrónovej kôry vypracujeme cesto. Vytvarujeme z neho bochník a odložíme na 30 minút do chladničky. Na papieri na pečenie rozvaľkáme na tenký plát. Plát aj s papierom preložíme do formy na pečenie (pekáča). Plnka: vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, sirupom, roztopeným maslom (ale nie horúcim!) a rumom. Dobre vymiešame a primiešame nahrubo posekané orechy. Zmes nalejeme na plát cesta vo forme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 540
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

541

Podobné recepty:
  • Jednoduchý makový koláč

    Jednoduchý makový koláč

  • Hruškovo mrkvové rezy

    Hruškovo mrkvové rezy

  • Vanilkové tyčinky

    Vanilkové tyčinky