Jogurtový krémeš

2012-12-08

Ingrediencie

  • 1 plát rozvaľkaného lístkového cesta (hotový polotovar), 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 750 g bieleho jogurtu, 1,5 balíka okrúhlych detských piškót, 2 vrecúška vanilkového cukru, 8 lyžíc kryštálového cukru, 1 až 2 lyžice práškového cukru, 2,5 dl šľahačkovej smotany, kakao na záverečné posypanie.

Postup

Krok 1

Studené lístkové cesto upečieme na plechu s papierom na pečenie. Cesto dobre popicháme vidličkou, aby sa nenadúvalo. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia do svetlo hneda. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme zo sporáka a vymiešame doň dve tretiny (500 g) jogurtu. Miešame, až sa jogurt spojí s pudingom. Pudingový krém vylejeme na lístkové cesto. Na ešte teplý puding poukladáme detské piškóty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvyšok jogurtu rozmiešame s práškovým cukrom (podľa chuti, prípadne cukor vynecháme) a zľahka šľahačku zamiešame s jogurtom. Zmes natrieme na piškóty. Odložíme do chladničky na jednu hodinu. Pred podávaním povrch posypeme kakaom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

754

Podobné recepty:
  • Trokšiar (oškvarkový koláč z Myjavy)

    Trokšiar (oškvarkový koláč z Myjavy)

  • Skvelá žemľovka - rožkovka

    Skvelá žemľovka - rožkovka

  • Perník halabala

    Perník halabala

kuk