Šalát z hrušiek a syra

2012-12-12

Ingrediencie

  • 2 hrušky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, 2 šálky vlašských orechov, 150 g syra Halloumi, 8 hrstí lístkov potočnice, olivový olej, citrónovou šťavou, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na tenké plátky a vložíme do studenej vody s citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Na troch lyžiciach oleja opražíme dve šálky vlašských orechov do svetlo hnedej farby. Syr Halloumi pokrájame na menšie plátky a osmažíme ich do zlatista na zľahka naolejovanej panvici (neroztaví sa). Lístky z potočnice zmiešame s vychladnutými orechmi, odkvapkanými hruškami a vychladnutým osmaženým syrom. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, zľahka osolíme a okoreníme. Podávame ako ľahké predjedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 442
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

443

Podobné recepty:
  • Šalát z tekvice a semien

    Šalát z tekvice a semien

  • Šalát z rozbifu

    Šalát z rozbifu

  • Šalát z varených zemiakov, avokáda a žeruchy

    Šalát z varených zemiakov, avokáda a žeruchy

kuk