Lasagne s mletým mäsom

2013-04-11

Ingrediencie

  • 500 g lasagní, 400 g postrúhaného syra. Na mäsovú omáčku: 1 veľkú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 dl oleja, 2 stonky stopkového zeleru, 1 kg hovädzieho mletého mäsa, 250 g údeného mäsa, 1 bobkový list, 2 mrkvy, 10 listov bazalky, 2 dl červeného vína, 0,5 l paradajkovej šťavy, 100 g paradajkového pretlaku, 0,5 l mäsového vývaru, 125 g masla. Na bešamelovú omáčku: 100 g masla, 1 strúčik cesnaku, 1 šalotku, 100 g hladkej múky, 1 liter mlieka, 150 g postrúhaného syra.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu a nadrobno pokrájaný cesnak speníme na oleji, pridáme postrúhané stonky zeleru, premiešame. Po chvíli pridáme mleté mäso, nadrobno pokrájané údené mäso, bobkový list a miešame až mäso zbelie. Pridáme postrúhanú mrkvu, potrhané listy bazalky, červené víno, paradajkovú šťavu, paradajkový pretlak, mäsový vývar, maslo a varíme za občasného premiešania asi 40 minút (do zhustnutia). Na 100 gramoch masla speníme najemno pokrájanú šalotku a najemno pokrájaný cesnak. Pridáme 100 gramov hladkej múky a spravíme svetlú zásmažku. Po malých množstvách pridávame mlieko a stále miešame. Niekoľko minút, za stáleho miešania, omáčku varíme. Po odstavení z ohňa do bešamelu pridáme postrúhaný syr a rozmiešame do jeho rozpustenia. Do pekáča dáme vrstvu mäsovej omáčky, na ktorú poukladáme pláty lasgní, posypeme strúhaným syrom a navrstvíme mäsovú omáčku. Opäť poukladáme pláty lasagní, strúhaný syr, mäsovú omáčku, pláty lasagní, strúhaný syr a všetok bešamel. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a prikryté pečieme 1 až 1,5 hodiny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 626
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

627

Podobné recepty:
  • Slaný dezert (Maďarsko)

    Slaný dezert (Maďarsko)

  • Boršč II

    Boršč II

  • Guláš so zeleninou a vajcom

    Guláš so zeleninou a vajcom

kuk