Boršč II

2015-12-08

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho a bravčového mäsa
  • 250 g riedkych kostí
  • 1 ks cibuľa
  • trochu soľ
  • trochu hlávkovej kapusty
  • 150 g cvikle a koreňovej zeleniny
  • 3-4 ks zemiaky
  • 2-3 ks rajčiaky
  • 1/2 lyžička lyžičky cukru
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 ks bobkový list
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 lyžička hladkej múky
  • trochu ocot alebo citrónová šťava
  • 3 l vody.
  • trochu čierne korenie

Postup

Krok 1

Vývar pripravíme z mäsa, kostí a korenín. Použijeme studenú vodu a pomaly varíme 2-2,5 hodiny. Vývar precedíme, do vriaceho vložíme pokrájanú kapustu a koreňovú zeleninu, bobkový list, na kocky pokrájané zemiaky a rajčiaky a pomalým varom varíme 20 minút. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, trochu opražíme, vsypeme červenú papriku, rozmiešame a prelejeme do vriacej polievky. V smotane rozšľaháme múku, vlejeme do polievky a spolu varíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme na hranolčeky pokrájanú uvarenú cviklu, na kocky pokrájané uvarené hovädzie a bravčové mäso (z vývaru), polievku ochutíme octom alebo citrónovou šťavou, trochu osladíme a prevaríme. Boršč podávame s kysnutými pečenými buchtičkami alebo s pirôžkami, naplnenými pomletým mäsom alebo so slaným rožkom, podľa krajových zvyklostí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1987
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1988

Podobné recepty:
  • Farebné lasagne

    Farebné lasagne

  • Šči z kyslej kapusty

    Šči z kyslej kapusty

  • Fazuľová polievka nakyslo

    Fazuľová polievka nakyslo

kuk