Bryndzová terina

2016-03-10

Popis

Terina ako tuhá zmes bryndze, smotany, šalotky a bylín vás očarí svojou chuťou. Podávame s čerstvou zeleninou, údeninami, pečivom a pivom, či vínom.

Ingrediencie

  • 250 g 250 g bryndze
  • 2 dl 2 dl sladkej smotany
  • 1
  • 1,5 dl 5 dl mäsového vývaru
  • 6 plátok 6 plátkov želatíny
  • 1/2 lyžička 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia
  • 1 ks 1 šalotku
  • 2 lyžica 2 lyžice nadrobno pokrájaných vňatí petržlenu, tymianu, koriandru, bazalky, pažítky
  • 1/3 hlávka 1/3 žltej kalifornskej papriky
  • 1/3 hlávka 1/3 červenej kalifornskej papriky

Postup

Krok 1

Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody. Bryndzu, smotanu, korenie, nadrobno pokrájanú šalotku vymiešame. Pridáme 10 minút vo vode napučanú želatínu a zmes zahrejeme približne na 80 až 85 °C. Pozor, aby zmes nezačala variť!

Krok 2

Po odstavení z ohňa pridáme nadrobno pokrájané kalifornské papriky a 1/3 byliniek podľa chuti. Zmes premiešame a naplníme formu vystlanú potravinárskou fóliou. Necháme stuhnúť najprv pri izbovej teplote a potom v chladničke asi 3 hodiny.

Krok 3

Stuhnutú zmes rozbalíme a obalíme ju vo zvyšku byliniek. Pokrájame na plátky a poukladáme na misu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1084
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1085

Podobné recepty:
  • Nátierka z rajčiakov a syra

    Nátierka z rajčiakov a syra

  • Plnená veka

    Plnená veka

  • Papriková nátierka

    Papriková nátierka

kuk