Bryndzová terina
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Mliečne nátierky
Popis
Terina ako tuhá zmes bryndze, smotany, šalotky a bylín vás očarí svojou chuťou. Podávame s čerstvou zeleninou, údeninami, pečivom a pivom, či vínom.
Ingrediencie
- 250 g 250 g bryndze
- 2 dl 2 dl sladkej smotany
- 1
- 1,5 dl 5 dl mäsového vývaru
- 6 plátok 6 plátkov želatíny
- 1/2 lyžička 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia
- 1 ks 1 šalotku
- 2 lyžica 2 lyžice nadrobno pokrájaných vňatí petržlenu, tymianu, koriandru, bazalky, pažítky
- 1/3 hlávka 1/3 žltej kalifornskej papriky
- 1/3 hlávka 1/3 červenej kalifornskej papriky
Postup
Krok 1
Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody. Bryndzu, smotanu, korenie, nadrobno pokrájanú šalotku vymiešame. Pridáme 10 minút vo vode napučanú želatínu a zmes zahrejeme približne na 80 až 85 °C. Pozor, aby zmes nezačala variť!
Krok 2
Po odstavení z ohňa pridáme nadrobno pokrájané kalifornské papriky a 1/3 byliniek podľa chuti. Zmes premiešame a naplníme formu vystlanú potravinárskou fóliou. Necháme stuhnúť najprv pri izbovej teplote a potom v chladničke asi 3 hodiny.
Krok 3
Stuhnutú zmes rozbalíme a obalíme ju vo zvyšku byliniek. Pokrájame na plátky a poukladáme na misu.