Maďarské guľky

2013-07-01

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 50 g slaniny, 250 g uvarenej ryže, 1 lyžicu masti, 1 cibuľu, 1 vajce, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletej červenej papriky sladkej, na hrot noža mletej červenej štipľavej paprika, 750 g kvasenej kapusty, 0,5 l mäsového vývaru (vody), 400 g kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Mleté bravčové mäso zmiešame s nadrobno nakrájaným údeným mäsom, soľou, sladkou a štipľavou paprikou. Primiešame takmer do mäkka uvarenú ryžu, vajce. Na masti krátko opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme časť kapusty a premiešame. Zo zmesi mäsa a ryže vytvarujeme malé guľky, ktoré poukladáme na kapustu. Na guľky navrstvíme zvyšok kapusty. Podlejme mäsovým vývarom alebo vodou a prikryté na miernom ohni varíme asi 40 minút. Päť minút pred dovarením zalejeme smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 618
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

619

Podobné recepty:
  • Bravčové rezne zapekané so syrom

    Bravčové rezne zapekané so syrom

  • Bravčové závitky plnené kapustou

    Bravčové závitky plnené kapustou

  • Grilované kotlety

    Grilované kotlety

kuk