Maďarské guľky
2013-07-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 50 g slaniny, 250 g uvarenej ryže, 1 lyžicu masti, 1 cibuľu, 1 vajce, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletej červenej papriky sladkej, na hrot noža mletej červenej štipľavej paprika, 750 g kvasenej kapusty, 0,5 l mäsového vývaru (vody), 400 g kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Mleté bravčové mäso zmiešame s nadrobno nakrájaným údeným mäsom, soľou, sladkou a štipľavou paprikou. Primiešame takmer do mäkka uvarenú ryžu, vajce. Na masti krátko opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme časť kapusty a premiešame. Zo zmesi mäsa a ryže vytvarujeme malé guľky, ktoré poukladáme na kapustu. Na guľky navrstvíme zvyšok kapusty. Podlejme mäsovým vývarom alebo vodou a prikryté na miernom ohni varíme asi 40 minút. Päť minút pred dovarením zalejeme smotanou.