Cigánska v žemli
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Kvalitne ochutené mäsko v žemli, ktoré si môžte spraviť v pohodlí domova.
Ingrediencie
- 4 ks rezne bravčovej krkovičky (spolu asi 800 g)
- soľ
- plnotučnú horčicu
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- 2 hlávka cibule
- olej
- 4 ks veľké žemle
Postup
Krok 1
Rezne bravčovej krkovičky naklepeme na tenko. Osolíme ich, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky. Na panvicu dáme menšie množstvo oleja a po jeho rozohriatí vložíme mäso. Prikryjeme a štyri minúty vyprážame (dusíme).
Krok 2
Mäso odkryjeme, obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty už odokryté. Mäso vyberieme a uchováme ho v teple. Do výpeku vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou dusíme asi 4 minúty.
Krok 3
Žemle prekrojíme, jednu polovicu potrieme horčicou a na horčicu položíme teplé mäso. Na mäso rozložíme udusenú cibuľu. Prikryjeme druhou polovicou žemle.