Cigánska v žemli

2016-04-18
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Kvalitne ochutené mäsko v žemli, ktoré si môžte spraviť v pohodlí domova.

Ingrediencie

  • 4 ks rezne bravčovej krkovičky (spolu asi 800 g)
  • soľ
  • plnotučnú horčicu
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • 2 hlávka cibule
  • olej
  • 4 ks veľké žemle

Postup

Krok 1

Rezne bravčovej krkovičky naklepeme na tenko. Osolíme ich, potrieme horčicou, posypeme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky. Na panvicu dáme menšie množstvo oleja a po jeho rozohriatí vložíme mäso. Prikryjeme a štyri minúty vyprážame (dusíme).

Krok 2

Mäso odkryjeme, obrátime a opečieme z druhej strany 4 minúty už odokryté. Mäso vyberieme a uchováme ho v teple. Do výpeku vložíme cibuľu, premiešame a za občasného miešania ju pod pokrievkou dusíme asi 4 minúty.

Krok 3

Žemle prekrojíme, jednu polovicu potrieme horčicou a na horčicu položíme teplé mäso. Na mäso rozložíme udusenú cibuľu. Prikryjeme druhou polovicou žemle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1285
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1286

Podobné recepty:
  • Slovácky guláš s bravčovou pečeňou

    Slovácky guláš s bravčovou pečeňou

  • Plnený bravčový bôčik varený - galantína

    Plnený bravčový bôčik varený - galantína

  • Kapustové závitky z kameninového hrnca

    Kapustové závitky z kameninového hrnca

kuk