Estónsky kringeľ

2018-01-12
  • Estónsky kringeľ

Popis

Estónsky kringeľ

Ingrediencie

  • 1,2 dl mlieka
  • 7 g práškových kvasníc
  • 1 lyžička cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 ks vajce
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 30 g masla
  • štipku soli
  • 3 lyžica cukru
  • 70 g masla
  • 1 lyžička mletej škorice

Postup

Krok 1

Do teplého (nie horúceho) mlieka nasypeme práškové kvasnice a cukor. Necháme kysnúť 10 až 15 minút. Múku zmiešanú so soľou preosejeme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kvások, vajce a roztopené maslo. Vymiesime cesto, dostatočne husté a elastické. Cesto prikryjeme plátaným obrúskom a necháme kysnúť približne 1,5 hodiny. Náplň: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a škoricou. Nakysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca, s hrúbkou 1 až 2 milimetre. Plát cesta potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Roládu rozdelíme na dve polovice. Obe polovice vzájomne skrútime do jednoduchého pletenca („vrkoča“) a potom do uzatvoreného kruhu. Konce spojíme. Koleso preložíme na maslom vymastený plech a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme asi 20 až 25 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 604
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

605

Podobné recepty:
  • Detský banánový koláč

    Detský banánový koláč

  • Kežmarský kysnutý zemiakový koláč

    Kežmarský kysnutý zemiakový koláč

  • Parížska roláda

    Parížska roláda