Domáca kapustnica

2018-03-10
  • Domáca kapustnica
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Kapusta, huby, bôčik a klobása... to je výborný začiatok na uvarenie domácej kapustnice. Smelo do toho, určite si dobre pochutíte.

Ingrediencie

  • 800 g kyslej kapusty
  • 100 g masti
  • 100 g cibule
  • 20 g mletej papriky
  • 10 g sušených húb
  • 50 g bravčového bôčika (údeného kolena)
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g kyslej smotany 12%
  • 13 g cesnaku
  • 20 g soli
  • 200 g domácej klobásy
  • polievkové korenie
  • paprika
  • bobkový list
  • mleté čierne korenie - podľa potreby.

Postup

Krok 1

K pokrájanej a prepláchnutej kapuste pridáme vodu, cibuľu (nadrobno pokrájanú a opraženú spolu s paprikou dozlata), pokrájané huby, bobkový list, korenie a nakrájaný bôčik alebo koleno - varíme asi 1/2 hodiny. Potom zahustíme múčno-smotanovou zátrepkou, pridáme cesnak, soľ, klobásu a povaríme. Hotovú polievku podávame posypanú čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1848
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1849

Podobné recepty:
  • Chrenová sekaná

    Chrenová sekaná

  • Už to kvičí na ihličí

    Už to kvičí na ihličí

  • Kremžské rezne

    Kremžské rezne