Hrianky s lečom, s klobásou a so slaninou
2014-01-31- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- 10 zelených, mierne štipľavých, paprík, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 2 cibule, 300 g prerastenej slaniny, 400 g klobásy, krajčeky chleba, 2 strúčiky cesnaku, vajcia, mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú papriku, soľ, korenie a spolu dusíme, až paprika mierne zmäkne. Pridáme na kocky pokrájané ošúpané paradajky, z ktorých sme miernym stlačením odstránili prebytočnú šťavu. Osobitne opečieme na plátky pokrájanú slaninu. Slaninu vyberieme a v masti opečieme klobásu. Opečenú klobásu vyberieme a v masti opečieme krajčeky chleba, ktoré po opečení potrieme surovým cesnakom. V tuku upečieme volské oká. Na cesnakové hrianky navrstvíme lečo. Na lečo položíme volské oko, ktoré posypeme mletou červenou paprikou. Hrianky s lečom položíme na tanieriky, na okraje ktorých poukladáme opečenú slaninu a klobásu.