Cviklový šalát s vajcami a ančovičkami

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 60 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Ančovičky, známe aj ako sardelie očká, sú výbornou ingredienciou do cviklového šalátu.

Ingrediencie

  • 1 kg malej cvikle
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica obyčajnej horčice
  • 1 lyžička krupicového cukru
  • štipka soli
  • štipka drveného čierneho korenia
  • 4 lyžica oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 8 ks vajec
  • 12 ks ančovičiek
  • strúčik niekoľko stebielok pažítky

Postup

Krok 1

Z cvikle odrežeme listy, necháme iba približne 2 centimetrové stebielka listov a dáme variť. Mäkkú cviklu ošúpeme, pokrájame na štvrtiny.

Krok 2

Jablčný ocot vymiešame s horčicu, cukrom , soľou, drveným čiernym korením, olejom a strúčikom prelisovaného cesnaku. Dressingom polejeme cviklu. Pridáme na štvrtiny pokrájané vajcia uvarené na hniličku a len zľahka rukami premiešame. Preložíme na taniere a dáme na to niekoľko ančovičiek. Posypeme stebielkami pažítky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 311
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

312

Podobné recepty:
  • Racio šalát

    Racio šalát

  • Šalát z endívie (čakanky)

    Šalát z endívie (čakanky)

  • Šalát z ryžových cestovín

    Šalát z ryžových cestovín

kuk