Cviklový šalát s vajcami a ančovičkami
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 60 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Ančovičky, známe aj ako sardelie očká, sú výbornou ingredienciou do cviklového šalátu.
Ingrediencie
- 1 kg malej cvikle
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžica obyčajnej horčice
- 1 lyžička krupicového cukru
- štipka soli
- štipka drveného čierneho korenia
- 4 lyžica oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 8 ks vajec
- 12 ks ančovičiek
- strúčik niekoľko stebielok pažítky
Postup
Krok 1
Z cvikle odrežeme listy, necháme iba približne 2 centimetrové stebielka listov a dáme variť. Mäkkú cviklu ošúpeme, pokrájame na štvrtiny.
Krok 2
Jablčný ocot vymiešame s horčicu, cukrom , soľou, drveným čiernym korením, olejom a strúčikom prelisovaného cesnaku. Dressingom polejeme cviklu. Pridáme na štvrtiny pokrájané vajcia uvarené na hniličku a len zľahka rukami premiešame. Preložíme na taniere a dáme na to niekoľko ančovičiek. Posypeme stebielkami pažítky.