Zemiakové šúľance
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zemiakové šúľance
Ingrediencie
- 300 g zemiakov
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks vajce
- 1 ks žĺtok
- 100 g hrubej múky
- 1 ks cibuľu
- 25 g masla
- 1 hrsť petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka.
Krok 2
Scedíme ich a prepasírujeme.
Krok 3
Pridáme soľ, vajce a žĺtok.
Krok 4
Zamiešame, podľa potreby prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvoríme valec.
Krok 5
Z valca odkrajujeme malé kúsky, ktoré ušúľame a vhadzujeme ich do vriacej vody.
Krok 6
Varíme 3 až 4 minúty.
Krok 7
Cibuľu pokrájame nadrobno a na masle ju opražíme dozlatista. Uvarené a scedené šúľance preložíme k opraženej cibuli.
Krok 8
Krátko spolu opražíme a po odstavení z ohňa pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.