Zemiakové šúľance

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zemiakové šúľance

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks vajce
  • 1 ks žĺtok
  • 100 g hrubej múky
  • 1 ks cibuľu
  • 25 g masla
  • 1 hrsť petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka.

Krok 2

Scedíme ich a prepasírujeme.

Krok 3

Pridáme soľ, vajce a žĺtok.

Krok 4

Zamiešame, podľa potreby prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvoríme valec.

Krok 5

Z valca odkrajujeme malé kúsky, ktoré ušúľame a vhadzujeme ich do vriacej vody.

Krok 6

Varíme 3 až 4 minúty.

Krok 7

Cibuľu pokrájame nadrobno a na masle ju opražíme dozlatista. Uvarené a scedené šúľance preložíme k opraženej cibuli.

Krok 8

Krátko spolu opražíme a po odstavení z ohňa pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 410
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

411

Podobné recepty:
  • Zemiaky s cuketou na cesnaku

    Zemiaky s cuketou na cesnaku

  • Chrenová omáčka k údenému mäsu

    Chrenová omáčka k údenému mäsu

  • Zelerová omáčka II

    Zelerová omáčka II