Pomaly pečené marinovaná krkovička
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Pomaly pečené marinovaná krkovička
Ingrediencie
- 2 kg krkovičky bez kosti
- 2 lyžička cukru
- 2 lyžička drveného čierneho korenia
- 2 lyžička mletej červenej papriky
- 2 lyžička drvenej rasce
- 2 lyžička sušeného cesnaku
- 2 vetvička rozmarínu
- 2 lyžica masti
Postup
Krok 1
Cukor zmiešame s drveným čiernym korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, sušeným cesnakom. Zmes vtrieme do mäsa.
Krok 2
Mäso zabalíme do alobalu a odložíme na niekoľko dní do chladničky (minimálne na 24 hodín).
Krok 3
V pekáči zahrejeme masť a mäso zo všetkých strán opečieme.
Krok 4
Opečené mäso podlejeme vodou, pridáme vetvičky rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po piatich minútach teplotu znížime na 120 stupňov Celzia, prikryjeme (napríklad druhým pekáčom) a pečieme približne päť hodín. Rúru vypneme a mäso v nej necháme ďalšie dve hodiny.
Krok 5
Mäso solíme až po nakrájaní.