Pomaly pečené marinovaná krkovička

2018-06-11

Popis

Pomaly pečené marinovaná krkovička

Ingrediencie

  • 2 kg krkovičky bez kosti
  • 2 lyžička cukru
  • 2 lyžička drveného čierneho korenia
  • 2 lyžička mletej červenej papriky
  • 2 lyžička drvenej rasce
  • 2 lyžička sušeného cesnaku
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 2 lyžica masti

Postup

Krok 1

Cukor zmiešame s drveným čiernym korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, sušeným cesnakom. Zmes vtrieme do mäsa.

Krok 2

Mäso zabalíme do alobalu a odložíme na niekoľko dní do chladničky (minimálne na 24 hodín).

Krok 3

V pekáči zahrejeme masť a mäso zo všetkých strán opečieme.

Krok 4

Opečené mäso podlejeme vodou, pridáme vetvičky rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po piatich minútach teplotu znížime na 120 stupňov Celzia, prikryjeme (napríklad druhým pekáčom) a pečieme približne päť hodín. Rúru vypneme a mäso v nej necháme ďalšie dve hodiny.

Krok 5

Mäso solíme až po nakrájaní.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4136
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4137

Podobné recepty:
  • Baraní chrbát pečený

    Baraní chrbát pečený

  • Mäsová roláda v lístkovom ceste

    Mäsová roláda v lístkovom ceste

  • Karlovarské teľacie stehno

    Karlovarské teľacie stehno

kuk