Grilované krídelká na šaláte

2018-03-23
  • Grilované krídelká na šaláte
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Grilované krídelká na šaláte

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 75 g postrúhaného chrenu
  • 2 lyžica medu
  • 1 lyžica mletej červenej sladkej papriky
  • štipku mletej červenej štipľavej papriky
  • 4 strúčik cesnaku
  • 6 lyžica oleja
  • 1/2 lyžička soli
  • 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
  • 4 ks mrkvy
  • 2 ks šalátové uhorky
  • 2 ks cibule (biele alebo červené)
  • 1 ks menšiu hlávku ľadového šalátu
  • zopár lístkov estragónu
  • 2 lyžica medu
  • 2 ks limety
  • 4 ks stonky stopkového zeleru
  • 0,5 dl kvalitného olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Z krídeliek odstránime koncové (tretie) časti, ktoré by sa pri grilovaní spálili.

Krok 2

Marináda: prelisovaný cesnak vymiešame so soľou, korením, sladkou a štipľavou paprikou. Primiešame chren, med a olej.

Krok 3

Krídelká v marináde obalíme a necháme odležať (podľa možnosti) v chladničke niekoľko hodín. Poukladáme ich na plech a zvyškom marinády polejeme.

Krok 4

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme, či grilujeme asi 20 minút (do hneda). Šalát: z oleja, limetovej šťavy, medu, soli, mletého čierneho korenia a nadrobno pokrájaného estragónu pripravíme (vymiešame) dressing. Stopkový zeler, mrkvu a ohorky pokrájame na tenké hranolčeky (na julienne), cibuľu na mesiačiky, šalát natrháme na malé kúsky (nekrájame, pretože by zvädol).

Krok 5

Zalejeme dressingom a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 653
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

654

Podobné recepty:
  • Sliepka na záhradnícky spôsob

    Sliepka na záhradnícky spôsob

  • Hydinové prsia rokfór

    Hydinové prsia rokfór

  • Kuracie mäso so zeleninou

    Kuracie mäso so zeleninou