Grilované krídelká na šaláte
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované krídelká na šaláte
Ingrediencie
- 1 kg kuracích krídeliek
- 75 g postrúhaného chrenu
- 2 lyžica medu
- 1 lyžica mletej červenej sladkej papriky
- štipku mletej červenej štipľavej papriky
- 4 strúčik cesnaku
- 6 lyžica oleja
- 1/2 lyžička soli
- 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
- 4 ks mrkvy
- 2 ks šalátové uhorky
- 2 ks cibule (biele alebo červené)
- 1 ks menšiu hlávku ľadového šalátu
- zopár lístkov estragónu
- 2 lyžica medu
- 2 ks limety
- 4 ks stonky stopkového zeleru
- 0,5 dl kvalitného olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Z krídeliek odstránime koncové (tretie) časti, ktoré by sa pri grilovaní spálili.
Krok 2
Marináda: prelisovaný cesnak vymiešame so soľou, korením, sladkou a štipľavou paprikou. Primiešame chren, med a olej.
Krok 3
Krídelká v marináde obalíme a necháme odležať (podľa možnosti) v chladničke niekoľko hodín. Poukladáme ich na plech a zvyškom marinády polejeme.
Krok 4
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme, či grilujeme asi 20 minút (do hneda). Šalát: z oleja, limetovej šťavy, medu, soli, mletého čierneho korenia a nadrobno pokrájaného estragónu pripravíme (vymiešame) dressing. Stopkový zeler, mrkvu a ohorky pokrájame na tenké hranolčeky (na julienne), cibuľu na mesiačiky, šalát natrháme na malé kúsky (nekrájame, pretože by zvädol).
Krok 5
Zalejeme dressingom a premiešame.